Oerol en de Weduwen

 
Dit jaar ben ik voor het eerst op het Oerol festival. Aangekomen op het mooie eiland Terschelling verbaas ik mij over de enorme hoeveelheid fietsers. Als Nederlander ben je best wel wat gewend en in Utrecht wordt er ook best veel gefietst. Maar dit sloeg alles. Overal waar je rond reed kwam je hordes fietsers tegen, het maakte niet uit op welke tijd je over het eiland fietst, je blijft er over struikelen.
Daarnaast kan je op Oerol genieten van alle vormen van kunst. Zoals dans, straattheater en muziek. Op de volle terrassen word je regelmatig verrast door diverse vormen van straattheater.
Op onze eerste dag kwamen wij terecht op een camping met een hele kleine kantine waar de Weduwen optraden. Wat een geweldig gezelschap is dit. Heerlijke liederen variërend van smartlappen tot lekkere meezingers, waarbij het publiek ook betrokken wordt. Ook ik was daar het “slachtoffer” van.
Maar wat heb ik genoten van deze groep in een veel te kleine kantine met veel te veel mensen. Gelukkig bleef het gezellig zonder dat er één onvertogen woord viel.
In het eerste deel waren zij gekleed in sexy rode kleding. Maar vanwege de hitte moesten zij het tweede deel in andere kleding beginnen. Aangepast aan de temperatuur kwamen zij binnen gelopen in een sletterig tijgervelletje. De avond werd er niet minder om en na afloop ging ik zeiknat van het zweet maar erg blij naar buiten om even af te koelen en na te genieten. Dat leidde tot de volgende woordenbende.
De Weduwen
Gekleed in rode sexy kleding
Ondersteund door een jankende sax
Even later weer gekleed in een sletterig tijgervel
Weduwen zingend met vrolijke meerstemmigheid
Tijdens het zingen, verleiden zij je met hun flirtende ogen
De avond eindigt zinderend gezellig
Over mijn hele lijf ben ik nat van het zweet
Fietsend naar huis voel ik mij “de uitverkoren” man
In bed vraag ik voldaan aan mijn lief
Kijk mij nog eens een keer verleidelijk aan?
Oh schatje zegt zij, wat kan jij toch aandoenlijk zijn



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *