Van schilderij naar mooi gebaarWelkom op mijn eerste blog  “De woordenbende van Toon”  In dit blog wil ik regelmatig starten met een korte inleiding dat leidt naar een gedicht, proza of hersenspinsel. Het is mijn bedoeling  deze verhaaltjes en gedichten in een boekje uit te brengen.  Ik ontvang graag opmerkingen van jullie,  positief of negatief, het is allemaal welkom. Daar hoop ik dan weer van te leren. En delen wordt erg op prijs gesteld. Ik wens jullie veel leesplezier met mijn eerste bijdrage.
Een uitnodiging voor een kunstveiling met een goed doel. De uitnodiging is verstuurd via Whats App, Facebook, Twitter, instagram en eigenlijk alleen niet via de post. Het verwondert mij nog steeds dat de postbode ook bij belangrijke boodschappen al is uitgeschakeld.

 De plaatjes op de uitnodiging maken mij bij voorbaat al hebberig. Alleen de aangekondigde start prijzen voor deze veiling doen mij vrezen dat ik weer met lege handen huiswaarts ga keren.

Maar goed het is mooi weer, en het is ook leuk om naar mooie schilderijen te kijken. De veiling wordt georganiseerd in een mooie en grote tuin en tot mijn verrassing staan er ook een aantal schilderijen opgesteld voor een vaste prijs en nog leuker de prijzen vielen binnen mijn beperkte budget.

 Als een hongerige wolf duik ik boven op de schilderijen. Ik wil ze allemaal hebben, maar ja dat beperkte budget dwingt je dan toch tot een keuze. Ik kan er helaas maar één kopen.

Ondanks het vele moois maak ik snel een keuze het wordt de lezende vrouw. Ik doe snel zaken en vijf minuten na binnenkomst ben ik een mooi schilderij rijker.

Door het snelle beslissen kan ik rustig rondlopen zonder keuze stres, genieten van de zon en gezellige aanwezigen. De veiling gaat moeizaam van start maar uiteindelijk wordt alles toch verkocht.

 Het is mooi om te zien dat er altijd mensen zijn die tijd, materiaal, en allerlei andere middelen in zetten om een ander die je nu wel of niet dierbaar is te helpen. En dat gaat over jong en oud. Iedereen is even enthousiast bezig om de dag te laten slagen.  En dat laatste is gelukt, ik ben trots op de organisator en al die mensen die hem geholpen hebben.

 Mijn doel in het leven is om anderen daar waar ik kan te helpen. Ik doe dat net als iedereen op mijn eigen manier. Nu heb ik gekozen voor de makkelijke manier door het kopen van een mooi schilderij. Maar ook in mijn hele directe omgeving ben ik aan het helpen en daardoor zie ik ook anderen die hulp nodig hebben. Die hulp kan bestaan uit alleen maar aanwezig zijn en te luisteren. Je leert begrip te krijgen voor mensen en situaties waarvoor je eerder geen begrip hebt gehad. En dat is de grootste winst die er te behalen valt.

   

Van schilderij naar mooi gebaar

Strak tegen de muur, zittend en lezend, het is een boek zonder titel

In een rode jurk, mooi vallend over je oosterse vel

Jij bent een opvallende aanwezigheid in mijn slaapkamer

Altijd  aanwezig maar verschiet niet wanneer zij binnenkomt, die ander!!

Die ander, is mijn vriendin, dat interesseert je niet

Iedereen kijkt naar je, alsof niemand een vrouw ooit lezend ziet

Door niets en niemand wordt jij afgeleid

Ook niet van de zon die voorzichtig naar binnen kijkt

Eén hand onder het boek, stiekem en ondeugend zwaaiend met je vrije hand

Ik ben blij met je en zonder schuldgevoel zorg ik dat jij in de slaapkamer belandt

Er wordt geen woord gewisseld, een gesprek is onmogelijk en toch raakt je mijn hart

Het hart geraakt door je schoonheid en de liefde waarmee jij op het doek bent gekwakt

De vele kleuren op het doek, strepen en vegen waaruit jij bent ontstegen

Gekocht, omdat ik van je schoonheid geniet en er zo geld voor onderzoek wordt verkregen

Jij zorgt er mede voor dat er steeds meer mensen gaan winnen

Samen met al die renners die met hun fiets voor geld bergen gaan beklimmen

Nee, geen profs die voor het geld de tour de France uit rijden met hele snelle tijden

Maar voor een dag zoveel mogelijk tegen die verrekte berg oprijden

Gevochten voor knokkers, die niet opgeven, schenken zij alles waarvoor ze gestreden hebben.

Verliezers bestaan niet, elke renner over de streep is een winnaar

En voor mij is het zonneklaar

Het kopen van jou schoonheid was zeker geen loos gebaar

Kolere waren wij altijd maar zo goed voor elkaar

Heb je genoten van dit verhaal, lees mijn boek dan eens. De opbrengsten van het boek gaan naar de YWC KLINIEK. 
Het boek is te bestellen op:

3 gedachten over “Van schilderij naar mooi gebaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up