De Weegschaal

In korte tijd zijn er in mijn omgeving twee mensen overleden. Nu zal je zeggen, joh dat gebeurt vaker, maar in dit geval zijn het bijzondere mensen. De eerste kende ik persoonlijk niet zo erg goed, het was iemand uit de vriendenkring van mijn vriendin. Ik heb hem één keer mogen ontmoeten, een bevlogen man waar ik gelijk een goed gesprek mee had doordat hij heel bevlogen over zijn ziekte blogde en door de verhalen van mijn vriendin en haar familie. Een man die nog veel te doen had en nog midden in het leven stond.

De tweede was een vriendin van mij, ik ken haar een jaar of vijfendertig. Samen met haar man hebben ze best wel roerige jaren meegemaakt, zowel zakelijk als privé. Zij vielen misschien wel hard en soms keihard. Elke keer weer stonden zij op en gingen weer verder. Uiteindelijk werd zij na al die jaren van vallen en opstaan ernstig ziek en is zij afgelopen week overleden.

Ik ben zelf overtuigd atheïst en misschien trap ik sommige mensen op hun tenen. Mocht er een hogere macht in wat voor vorm dan ook bestaan, dan heb ik nog wel een appeltje met hem te schillen. Ik begrijp dit niet en als die hogere macht dan staat voor liefde en geluk dan ben je voor mij geestelijk gestoord wanneer je geliefde mensen op veel te jonge leeftijd uit hun omgeving weghaalt. Mocht er niets zijn, zoals ik geloof, dan heb ik helaas maar te accepteren dat dit een fout van de natuur is. Neemt niet weg dat dit soort gebeurtenissen mijn hele leven al de vraag doet stellen: waarom nou?

De weegschaal aan het eind van een dag
Hij heeft gewogen en beslist wie er blijven mag
Hij positief in het leven en een mooi mens
Had nog een Tour voor het leven als wens
Maar die weegschaal besliste anders
Weg motivator, weg reiziger, weg vader
Te licht of te zwaar gewogen?
Door wie is dit beslist, het had niet gemogen

Steeds wordt er gewogen, de weegschaal is niet geijkt
Zij is aan het strijden, maar strijden heeft haar nooit verrijkt
Altijd gevochten voor een rechtvaardig leven
Soms zat het mee, soms erg tegen
En nu begint deze weegschaal haar te wegen

Hij knokt voor haar, hij haat de weegschaal
Hij houdt van haar, samen zijn zij één verhaal
Waarom dit boek verscheuren, het is zo spannend
De weegschaal, hij steekt hem het liefst in brand
Maar er wordt gewogen, dan zijn wij weer door verdriet overmand
Welke lul weegt nu iemand voor een rit naar de andere kant

Heb je genoten van dit verhaal, lees mijn boek dan eens. De opbrengsten van het boek gaan naar de YWC KLINIEK. 
Het boek is te bestellen op:

https://www.boekenbestellen.nl/boek/toon-de-woordenbende/31401

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up