Veelzijdige Ruben

Na het uitbrengen van het boek Toon de Woordenbende vond ik het weer tijd om het Piano boek verder uit te breiden met meer verhalen over de piano en zijn omgeving. Op 3 april 2019 sta ik weer aan de piano op het CS van Utrecht waar Ruben piano zit te spelen. Hij heeft vandaag een vergadering op zijn werk bijgewoond en is blij dat hij een saaie dag van zich af kan spelen. Ruben is een leuke open Molukse jongen van 25 jaar oud en een fervent gebruiker van de piano. Hij bespeelt meerdere CS piano’s o.a. die in Amsterdam en Den Haag, voor hem zijn deze piano’s een levensbehoefte.
Ruben heeft aan de piano’s vele muzikale vrienden overgehouden. Met deze vrienden houdt hij regelmatig jamsessies, welke in jamcafés maar ook op stations gehouden worden. ‘Zonder de piano’s op de NS stations zou ik deze muzikale vrienden nooit hebben ontmoet,’ vertelt hij. De piano geeft hem een goed gevoel, daarnaast krijgt hij veel complimenten over zijn pianospel. 
‘Zouden er meer instrumenten bij moeten komen’ vraag ik. ‘Eigenlijk…’, hij peinst, er valt even een stilte en tegelijkertijd kleurt hij beetje rood. ‘Eigenlijk zou er ook nog een slaginstrument bij moeten komen’. Ik zie dat hij beseft dat dit praktisch niet mogelijk is. 
Ruben plaatst ook filmpjes op zijn YouTube kanaal  aR.Bie-n. Tijdens het bekijken van zijn filmpjes op dit kanaal herken ik wat ik tijdens onze ontmoeting al hebt waargenomen. Ruben is een veelzijdige en spontane jongen, hij interviewt, neemt zijn sessies op die hij thuis, in het café of op het station organiseert. Met zijn YouTube kanaal heeft hij ook de opening van het CS Utrecht opgenomen, hij neemt leuke interviews af en natuurlijk neemt hij ook even plaats achter de piano om samen met anderen muziek te maken. 
Hij laat niet alleen de mooie dingen zien, maar ook het moment dat hij onbeschoft door een medewerker van de NS opzij wordt gezet omdat het geluid van de piano boven het geluid van de omroepinstallatie uit komt. De NS vond ook dat dit niet kon en kwam al snel met verontschuldigingen en Ruben zorgt ervoor dat deze kant van het verhaal ook wordt getoond op zijn kanaal. 
Deze eerste ontmoeting na het schrijven van mijn eerste boek ‘De Piano’ geeft mij het gevoel dat er nog vele mooie verhalen gaan volgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *